fbpx
Veerle Van Caneghem

Verlies je te veel kostbare tijd met het schrijven van je teksten? Barst je van inspiratie maar lukt het je niet om foutloos en vloeiend te schrijven? Klinken teksten in je hoofd veel beter dan op papier? Haal je daarom geen voldoening uit je teksten?

Wat een geluk dat ik daar wel blij van word. Bezig zijn met taal is mijn passie. En het klinkt misschien raar maar als kind had ik dat nog niet. Ik vond Nederlands wel een leuk vak. En ging nooit met tegenzin naar de Franse, Engelse of Duitse les. Ik was er ook goed in. Maar van passie was er toen nog geen sprake.

Hobbelig parcours

Na mijn humaniora ging ik economie studeren. Net zoals mijn broer. Al snel was duidelijk dat ik daar niet gelukkig van werd.

Vreemde talen en taal in het algemeen vond ik altijd al spannend, mysterieus en uitdagend. Ik sloeg dus een andere weg in. In 1997 haalde ik mijn master in de taalkunde, optie vertaler Frans – Duits. Ik startte vrijwel direct als freelancer. En werkte samen met bureaus in België en Duitsland.

De voorbije jaren combineerde ik mijn werk als vertaler met een deeltijdse job als loontrekkende. Was het de job van mijn leven? Nee. Maar hij opende wel mijn ogen. In het bedrijf was er weinig aandacht voor taal. Taalcorrectheid stond helemaal onderaan op de prioriteitenlijst. Dat was de keuze van het bedrijf. Maar mij toonde het dat ik het net wel belangrijk vind. Ik miste ook de voldoening van directe samenwerkingen met klanten. Dat was voor mij de trigger om ermee aan de slag te gaan. De waakvlam veranderde stilaan in een enthousiast vuur.

Teksten schrijven en optimaliseren

High five! Mijn ei was uitgebroed. De schaal was gebroken maar mijn droom kwam uit.

Ik begeleid bedrijven en ondernemers om sterke en overtuigende teksten te publiceren. Zo help ik ondernemers groeien. En meer omzet halen. Zonder dat ze daarbij hun core business en work-lifebalans op het spel zetten. Zodat ze ten volle van het ondernemerschap kunnen genieten. Ik ben de geschreven stem van ondernemers die zelf geen tijd, niet de juiste skills of gewoon geen zin hebben om te schrijven.

Om mijn droom te realiseren, ben ik extra kennis gaan opdoen. Ik verdiepte me in de wereld van storytelling, verslond boeken over copywriting en volgde opleidingen bij inspirerende conculega’s.

Dat draagt er allemaal toe bij dat ik mijn klanten kan helpen met hun zichtbaarheid. En ik begrijp als geen ander dat het best eng is om jezelf in de digitale spotlights te zetten. Ik was altijd een stil en onopvallend meisje. Ook voor mij is het spannend om mijn plekje op het onlinepodium te pakken. Maar ik besef dat het voor elke ondernemer belangrijk is.

Schrijven kon ik gelukkig wel al. En van een writer’s block heb ik zelden last. Daarom ben ik de geschikte persoon om andere ondernemers te helpen met hun zichtbaarheid. Met sterke en overtuigende teksten.

Absolute troef daarbij is mijn achtergrond als taalkundige. Taal- en schrijffouten maken bij mij geen schijn van kans.

Sterke teksten publiceren

Wil jij meer omzet halen en tevreden naar je teksten kijken? Maar kost schrijven je te veel tijd en energie? Bekijk dan hier hoe ik jou kan helpen.

Leuke weetjes:

Het formulier is verstuurd.

Veerle-Van-Caneghem.jpg
Volg je me al op sociale media?

Het formulier is verstuurd.

Het formulier is verstuurd.

Het formulier is verstuurd.