Verfijnen - tekstrevisie

Barst je van inspiratie maar vind je het moeilijk om foutloos en vloeiend te schrijven? 
Wil jij ook leesbare teksten publiceren en je doelpubliek echt aanspreken?
Klinken teksten in je hoofd zo veel beter dan op papier?

Laat je teksten dan reviseren door een taalexpert.

Wat is tekstrevisie?

Tekstrevisie is de controle van teksten op taal- en schrijffouten, stijlbreuken en scheve zinsconstructies. Ik noem het graag ‘verfijnen’ of ‘optimaliseren’.

Waarom laat je teksten beter nalezen?

Teksten laat je best nalezen zodat je doelpubliek ze leest. Echt leest.

Zelf ben je namelijk blind voor je fouten en rommelige zinnen. Zelfs de grootste kemels ontsnappen aan je aandacht. Er bestaan natuurlijk allerlei trucjes om ervoor te zorgen dat je alerter bent: een ander lettertype, een andere kleur, een groter of kleiner formaat … Toch heb je de tekst zodanig geïntegreerd dat het moeilijk is om ervan los te komen. Je hebt hem immers zelf geschreven. Het is jouw creatie.

Wat levert een tekstrevisie je op?

  • Je ontvangt een geoptimaliseerde versie van jouw tekst: zonder taal- en schrijffouten, vlot geschreven.
  • Je schrijft ongeremd. De angst om fouten te maken verdwijnt. Je weet dat een tweede paar ogen je tekst naleest en herschrijft. Het blijft jouw verhaal, maar dan gefinetuned.
  • Je nieuwsbrieven, blogs, webteksten … zijn leesvriendelijk en spreken je doelpubliek aan. Eindelijk sta je volledig achter de teksten die je publiceert.
  • Je wint tijd. Je krijgt ondersteuning bij de publicatie van content. De puntjes op de i? Die zet een professional voor jou op de juiste plaats.

Hoe ga ik te werk?

Jouw project verloopt in drie stappen:

Oriëntatiegesprek

In deze fase van de tekstrevisie gaan we na of jouw ideale klant duidelijk genoeg is. Dat is een belangrijke stap. Voor die ideale klant schrijf je je teksten. Verder bekijken we hoe je met je klanten communiceert. Samen kiezen we de stijl die bij jou past zodat klanten bij een eerste ontmoeting het gevoel hebben dat ze je al kennen.

Optimalisatie

Zodra ik weet wie jij als ondernemer bent, welk doelpubliek je wil bereiken en waarvoor je bedrijf staat, ga ik aan de slag met je tekst. Ik kijk hem na op taalfouten, onfortuinlijke zinsconstructies en een vlotte schrijfstijl. Bij de tekstrevisie respecteer ik jouw persoonlijkheid.

Terugkoppeling

Ten slotte bespreken we het resultaat. Als je nog opmerkingen hebt, herwerk en verfijn ik de tekst opnieuw. Aan het einde van de rit herken jij je volledig in mijn geoptimaliseerde versie van je tekst.
"Als je op zoek bent naar een betrouwbare, stipte en excellente copywriter dan kan ik je Veerle aanbevelen. Ik heb met Veerle samengewerkt voor een last minute project voor de lancering van onze nieuwe Lucky Bird website en ik was erg tevreden van het geleverde werk. Dit tegen een heel eerlijke prijs. Professioneel. Snelle respons. Kwaliteit."
"Sinds een dik jaar ben ik zelfstandige in hoofdberoep als relaxatie coach. Als ik mensen begeleid gebruik ik heel vaak mooie beeldtaal. Dat heeft dus als resultaat, dat mijn geschreven woord ook wat wollig is geworden. Geen probleem als je een mooie liefdesbrief wil sturen, of een gedicht wil schrijven. Maar als ik mensen wil aanspreken via Sociale Media en mijn website, is het wel nodig dat alle mijn extra wollige tussenvoegsels en voorzetsels gefilterd worden. Dat kan Veerle als de beste, zij heeft me uitgenodigd voor een ontspannen intake gesprek, we zijn aan de praat gegaan, en empathisch als Veerle is , heeft ze mij als mens in mijn missie direct kunnen plaatsen. Nu ben ik zeker van mijn teksten en nieuwsbrieven, ze zijn lief en zacht zoals ik, maar ze hebben wel de pit en flow om ook nieuwe klanten tot bij mij te laten komen. Ik ondervind een snelle en professionele service, Veerle maakt van mijn teksten, echte pareltjes, die ik dan met trots naar mijn klanten doorstuur. Ik raad Veerle zeker aan, twijfel niet langer, Boek zeker eens een intake bij haar, je zal er als een blij mens met mooie teksten uit komen."

Het formulier is verstuurd.

Veerle-Van-Caneghem.jpg
Volg je me al op sociale media?

Het formulier is verstuurd.

Het formulier is verstuurd.

Het formulier is verstuurd.