fbpx

Verfijnen - tekstrevisie

Barst je van inspiratie maar vind je het moeilijk om foutloos en vloeiend te schrijven? 
Wil jij ook leesbare teksten publiceren en je doelpubliek echt aanspreken?
Klinken teksten in je hoofd zo veel beter dan op papier?

Laat je teksten dan reviseren door een taalexpert.

Wat is tekstrevisie?

Tekstrevisie is de controle van teksten op taal- en schrijffouten, stijlbreuken en scheve zinsconstructies. Ik noem het graag ‘verfijnen’ of ‘optimaliseren’.

Waarom laat je teksten beter nalezen?

Teksten laat je best nalezen zodat je doelpubliek ze leest. Echt leest.

Zelf ben je namelijk blind voor je fouten en rommelige zinnen. Zelfs de grootste kemels ontsnappen aan je aandacht. Er bestaan natuurlijk allerlei trucjes om ervoor te zorgen dat je alerter bent: een ander lettertype, een andere kleur, een groter of kleiner formaat … Toch heb je de tekst zodanig geïntegreerd dat het moeilijk is om ervan los te komen. Je hebt hem immers zelf geschreven. Het is jouw creatie.

Wat levert een tekstrevisie je op?

  • Je ontvangt een geoptimaliseerde versie van jouw tekst: zonder taal- en schrijffouten, vlot geschreven.
  • Je schrijft ongeremd. De angst om fouten te maken verdwijnt. Je weet dat een tweede paar ogen je tekst naleest en herschrijft. Het blijft jouw verhaal, maar dan gefinetuned.
  • Je nieuwsbrieven, blogs, webteksten … zijn leesvriendelijk en spreken je doelpubliek aan. Eindelijk sta je volledig achter de teksten die je publiceert.
  • Je wint tijd. Je krijgt ondersteuning bij de publicatie van content. De puntjes op de i? Die zet een professional voor jou op de juiste plaats.

Hoe ga ik te werk?

Jouw project verloopt in drie stappen:

Oriëntatiegesprek

In deze fase van de tekstrevisie gaan we na of jouw ideale klant duidelijk genoeg is. Dat is een belangrijke stap. Voor die ideale klant schrijf je je teksten. Verder bekijken we hoe je met je klanten communiceert. Samen kiezen we de stijl die bij jou past zodat klanten bij een eerste ontmoeting het gevoel hebben dat ze je al kennen.

Optimalisatie

Zodra ik weet wie jij als ondernemer bent, welk doelpubliek je wil bereiken en waarvoor je bedrijf staat, ga ik aan de slag met je tekst. Ik kijk hem na op taalfouten, onfortuinlijke zinsconstructies en een vlotte schrijfstijl. Bij de tekstrevisie respecteer ik jouw persoonlijkheid.

Terugkoppeling

Ten slotte bespreken we het resultaat. Als je nog opmerkingen hebt, herwerk en verfijn ik de tekst opnieuw. Aan het einde van de rit herken jij je volledig in mijn geoptimaliseerde versie van je tekst.
De website van Carro-Bel Group onderging een vrijblijvende 'webtekstscan'. Hiermee controleerde Veerle Van Caneghem op taalcorrectheid en de vlotte schrijfstijl. Zeer snel ontvingen wij vrijblijvende voorbeelden over passieve constructies, onnauwkeurigheden, werkwoordmatching, etc. Na een scherpe prijsofferte voor de optimalisaties die leidde tot een goedkeuring, ontvingen wij wederom zeer snel aangepaste teksten. Veerle Van Caneghem respecteerde daarbij de vooropgestelde deadline. Tot slot won zij ons vertrouwen om ook de optimalisaties voor de overige talen voor haar rekening te nemen. Ik kan deze persoon alleen maar aanraden, omdat ze reactief is, professioneel en bovenal correct. Toen wij een factuur ontvingen die lager was dan voorzien in de offerte, meldde Veerle dat zij nét iets minder uren gepresteerd had dan vooropgesteld. Chapeau, die eerlijkheid. Op die manier bouw je een lange termijn relatie met klanten op.
"Veerle hielp me om de puntjes op de i te zetten in de teksten van mijn website. Ik heb de samenwerking heel aangenaam en constructief ervaren. En ik ben heel blij met het eindresultaat!"
"Als je op zoek bent naar een betrouwbare, stipte en excellente copywriter dan kan ik je Veerle aanbevelen. Ik heb met Veerle samengewerkt voor een last minute project voor de lancering van onze nieuwe Lucky Bird website en ik was erg tevreden van het geleverde werk. Dit tegen een heel eerlijke prijs. Professioneel. Snelle respons. Kwaliteit."

Het formulier is verstuurd.

Veerle-Van-Caneghem.jpg
Volg je me al op sociale media?

Het formulier is verstuurd.

Het formulier is verstuurd.

Het formulier is verstuurd.