fbpx

Creëren - copywriting

Heb jij ook last van uitstelgedrag als het gaat over het schrijven van teksten, nieuwsbrieven, blogartikels …?
Wil jij echt focussen op je core business zonder kostbare tijd te investeren in je teksten?
Vind jij het belangrijk dat internetbezoekers op jouw website blijven en met jou in zee gaan?

Laat je teksten dan schrijven door een professional/copywriter.

Wat is copywriting?

Volgens Wikipedia is een copywriter een tekstschrijver die is gespecialiseerd in het schrijven van reclametekst en andere wervende teksten.

Schrijven is vertellen, maar dan anders. De boodschap is om dicht bij jezelf te blijven. En dus niet vast te houden aan wat je denkt dat klanten willen lezen. Want zij willen jou en je onderneming leren kennen, niet zichzelf.

Waarom laat je teksten schrijven?

Als je niet de gewoonte hebt om in de pen te kruipen, is het best lastig om aantrekkelijke en foutloze teksten te creëren. Je hebt zo veel te vertellen, maar de woorden blijven weg. Je blokkeert en staart krampachtig naar het scherm van je laptop. Leeg.

Dat is normaal. Een tekst schrijven vraagt immers specifieke competenties. Een copywriter vertelt je verhaal, hanteert de schrijfstijl die bij jou (en je doelpubliek) past en spreekt je lezer echt aan.

Voor wie is copywriting?

Is het schrijven van teksten een lastig karwei voor jou? Doe dan zeker een beroep op een tekstschrijver. 

Heb je als ondernemer geen tijd om te schrijven? Krijg je je gedachten niet op papier? Of heb je er gewoon geen zin in? Dan ben je gebaat bij de begeleiding van een copywriter.

Wat levert de samenwerking met een tekstschrijver op?

  • Je vermijdt uitstelgedrag. Jij brengt ideeën aan, ik doe de rest. Je onderneemt actie en dat helpt je onderneming vooruit.
  • Je krijgt nieuwe focus. De communicatie met de buitenwereld is in goede handen. Eindelijk kan ook jij je concentreren op jouw core business.
  • Je werkt terug productief. En je verliest geen tijd meer met schrijven, nalezen, twijfelen …

Hoe ga ik te werk?

Jouw project verloopt in drie stappen:

Oriëntatiegesprek

In deze fase van de tekstrevisie gaan we na of jouw ideale klant duidelijk genoeg is. Dat is een belangrijke stap. Voor die ideale klant laat je je teksten schrijven. Verder bekijken we hoe je met je klanten communiceert. Samen kiezen we de stijl die bij jou past zodat klanten bij een eerste ontmoeting het gevoel hebben dat ze je al kennen.

Creëren

Zodra ik weet wie jij als ondernemer bent, welk doelpubliek je wil bereiken en waarvoor jouw bedrijf staat, ga ik aan de slag met de informatie die ik heb verzameld. Met jou als ondernemer in mijn achterhoofd schrijf ik de teksten voor jouw communicatie met de buitenwereld. Het is mijn doel ervoor te zorgen dat je jezelf herkent in wat ik schrijf en dat potentiële klanten je leren kennen zoals je bent. Authentiek.

Terugkoppeling

Ten slotte bespreken we het resultaat. Als je nog opmerkingen hebt, herwerk en verfijn ik de tekst opnieuw. Aan het einde van de rit herken jij je volledig in de teksten die ik creëerde. Dan is mijn missie geslaagd.

"Als reclamebureau is het voor ons belangrijk snel te kunnen schakelen met onze onderaannemers. En dat doet Veerle zeer goed. Aan 1 woord heeft ze genoeg. Wat ik vooral weet te appreciëren is haar correctheid in het opvolgen van de deadlines. Wij merken ook dat Veerle zich snel aanpast aan de juiste doelgroep in functie van de opdracht. Een fijne samenwerking."
"Veerle heeft al meerdere teksten voor mij geschreven en aangepast. Haar stijl ligt me omdat het niet te zwaar is maar toch professioneel. Ze tovert met woorden en komt zo tot inspirerende teksten. Het is dan ook nog eens een toffe dame!"
"We deden een beroep op Veerle voor een klant. Op basis van een uitgeschreven interview met de CEO van het bedrijf, schreef ze het WHY-citaat voor de carrièrepagina. Kort en krachtig. De eerste versie viel direct in de smaak. Onze klant was tevreden en had geen opmerkingen."

Het formulier is verstuurd.

Veerle-Van-Caneghem.jpg
Volg je me al op sociale media?

Het formulier is verstuurd.

Het formulier is verstuurd.

Het formulier is verstuurd.